Sunday, May 4, 2014

G+ Badge atau G+ Followers ??

Assalammualaikum dear boys and girls~

Ada antara korang yang pertama kali menggunakan blog?
Teringin nak tambah followers atau perkenalkan akaun Gepelas Google Plus korang?

Mesti ada antara korang yang konpius. Camne nak buat cam akak Mea ni eh?

Since akak agak malas nak screenshot bagai (Step die senang sangat), korang pergi kat , kemudia tekan , tekan dan korang akan nampak tiga benda Gepelas Google+

1+ Button tu macam button 'Like' FB. Setiap kali korang tekan butang ni, secara automatik ia akan tersiar di newsfeed korang. Kalau korang ada akaun Youtube, korang akan faham fungsi button 1Malaysia 1+
/gigit jari for being typo/ []<

Google+ Followers tu menunjukkan berapa ramai followers korang dan siapa followers korang dalam Gepelas. Ikut suke la nak letak atau tak.

Tapi, Google+ Badge pun ade menunjukkan berapa followers korang. Malah, pengunjung blog boleh datang dan terus klik Follow badge tu.

Sekarang dah tau yang mane lagi better?

Okay, adios~ ^___^

No comments:

Post a Comment