Sunday, October 27, 2013

So I say a little prayer . . .


An empty street, an empty house
A hole inside my heart
I'm all alone, the rooms are getting smaller.
I wonder how, I wonder why, I wonder where they are
The days we had, the songs we sang together

And all my love, I'm holding on forever
Reaching for the love that seems so far

So I say a little prayer
And hope my dreams will take me there
Where the skies are blue, to see you once again... my love.
All the seas from coast to coast
To find the place I Love The Most
Where the fields are green, to see you once again... my love.

I try to read, I go to work
I'm laughing with my friends
But I can't stop to keep myself from thinking. (oh no)
I wonder how, I wonder why, I wonder where they are
The days we had, the songs we sang together.

And all my love, I'm holding on forever
Reaching for the love that seems so far

So I say a little prayer
And hope my dreams will take me there
Where the skies are blue, to see you once again... my love.
All the seas from coast to coast
To find the place I Love The Most
Where the fields are green, to see you once again...

To hold you in my arms
To promise you my love
To tell you from the heart
You're all I'm thinking of

Reaching for the love that seems so far

So I say a little prayer
And hope my dreams will take its there
Where the skies are blue, to see you once again... my love.
All the seas from coast to coast
To find the place I Love The Most
Where the fields are green, to see you once again... my love.

Say it in a prayer
Dreams will take it there
Where the skies are blue , to see you once again my love.
All the seas from coast to coast
To find the place I Love The Most
Where the fields are green, to see you once again.... My Love.

Monday, October 7, 2013

Pengalaman Kerja Sya~~~

Bismillah . . . .

Tetibe arini ade mood nak menulis~ mungkin sebab baru melawat KFC kot~~ jumpe balik member2~
Rindu seh kat dorang !

Dulu masa kecik , time sekolah la , mak ayah selalu bawak gi ofis dorang~
So masa sekolah dulu , aq dah amik upah / freelance buat montaj~ presentation slide~ tu kat ofis mak .
Kat ofis ayah pulak , aq banyak buat paperwork seperti invoice , tag name ; susun fail segala~ kemas mesin-mesin dalam ofis yang padat tu~ tu dulu la :)

Bila dah besar , starting with abis asasi then tak dapat mana2 universiti kerajaan melainkan swasta , ayah pun paksa bekerja dengan orang .
Nak bagi aku rasa camne bekerja di bawah orang~ ikut jadual orang~ dan gaya kerja orang tu .

1st: KFC TAMAN SUNGAI BESI

Ho~~ time ni sir Rayner yang jadi RM atau Restaurant Manager .
Dia ni memang sporting giler~! Memang tak stress la keje ngan die ! Aku belajar banyak benda~ enjoy sakan~ memang best !
Pastu berkenalan plak ngan Kak Shally (sayang sangat kat akak sorang ni~!! Dia umpama kakak besar dalam KFC tu~) . Walaupun ramai budak cam nakal kan , tapi kitorang tetap hormat senior . Kalau ada customer cari pasal ngan kak Shally , jangan kata BACKUP , COOK pun datang depan kay !?
Ni nama-nama member mase keje dulu~

Malissa     Yanie     Kak Anis     Kak Dewi     Ana     Rizal    Pian     Muz     Kecik     Syana Kak Hamilah     Kak Siti     Mohan     Mak Pet     Kak Su     Azreen     Kak Shila      Hafiz     Azari     Khairunnisa     Melwin     Elvin     Lenglui aa~   Kak Shally


2nd: TNS

Kay~ ni takde memori sangat tapi boleh nampak jurang perbezaan dalam hubungan sosial .
Masa memule keje kat sini , best gak la~~ aq bleh reach target and takde banyak kerenah sangat la para respondent~
Kerja simple . Workplace nice . Tapi aq takde kawan .
Ada la sorang mase taklimat . Tapi susah tau kitorang nak dapat shift yang sama , tempat duduk yang sama so aq berkenalan secara random .
Tapi entah la . . . . sane , overall kenalan aq ialah Indian .
Kalau semalam kau duduk sebelah Indian , dan kau berborak dengan dia , esok pun dia akan tegur kau malah simpan satu seat untuk kau .
Tapi Melayu~
Semalam kau berborak ngan dia , pastu esok kau simpan tempat duduk untuk die dan die akan kata "Sebenarnya saya nak duduk sebelah kawan saya" .Kayfine .
Entah la ! Mostly Malay kat situ giler sombong ! Tau la kau sibuk bercakap ngan responden tapi susah sangat ke nak reply senyuman ??
Dah tu bila bercakap , sibuk tanya "Satu bulan , u dapat berapa K ?"
Oh what~? If I say 5K then we're friends ? Psh~

Sane tak la ramai melayu dan mostly bile ade English speaker , semua passed kat aq . And Chinese pun . So , kawan2 aq kat sini semuanya Indian~
Bukan nak lagak apa la tapi sama2 Melayu , sama2 Islam~ salah ke balas balik senyuman aq ??
Kerja kat situ memang sedap . Gaji pun mantap . Tapi tu la~

So , aq mula terpikir~

Kerja KFC sangat memenatkan dan penuh dengan kerja berat . Seriously , bukan sekali dua customer cari pasal ngan aq . Especially Chinese .
Sorry la cakap but it's a matter of fact .
Penah sekali customer aq mintak paha dan thigh~ kebetulan pulak dah abis part tu , tinggal dada je banyak . Bila aq inform kat customer , dorang suruh aq cari lagi then aq pusing tunjuk part dada je tinggal . Dia maki aq kata aq taktau part ayam yg mane .
==;
Berbulan2 aq tengok ayam , bohong la aq takleh bezakan thigh ngan keel ! Banyak lagi la benda~ penah customer tinggi2 suara , perlekehkan budak2 KFC kononnya bodoh . Kau la bodoh , bangang ==
Pantang betol aq dengan makhluk camni !
Hah ! You want speaking , speaking laa ! I just use a very typical side of English and you were err err err sup dude !! If you wanna fight in english , enter MUET la~ see what band you get =____=

Kay tetibe aq emo |DDD

Tapi tu la~ walaupun kerja KFC tu ramai member~ best+enjoy giler~ tapi gaji ciput .
Caya tak aq penah morning closing (7am - 12am) dalam sebulan dekat seminggu , pastu kerja overtime dalam bulan tu jugak hampir setiap minggu , aq cuma dapat RM600+ .
Bayangkan penat lelah aq sumer dapat RM600+ !

Kerja kat tempat baru ni (Thanks sangat2 to Azari~!!) , dengan system down la~ quota full~ dan bleh dikatakan aq cume keje dalam 2 minggu , dan aq bleh score RM800+ .
Gila tak percaya . Kerja aq duduk atas kerusi , ngadap komputer dan speaking English .
Boleh bayangkan camne girangnya aq mase tu ?


So ni la dia pengalamanku~~~~ ada gak try keje ngan orang Melayu tapi cam hampeh .
Bukak kedai lambat , tutup kedai on time plak .
Kalau pukul 1 bukak kedai pastu gi rehat sampai 2.30 balik tutup kedai pukul 5 , KAU TUTUP JE LA KEDAI TU TERUS !
Aku tak rugi apapun berhenti tak bergaji ==*

Kay la~ sampai sini je~ sori la terkasar bahasa sumer .  . .  in real life , aq senyap sangat coz takde orang nak bercakap . In other life , AKU LA CHAMPION :P

Bye~~have a nice day~!