Tuesday, July 23, 2013

Sesungguhnya . . .

Aku tak bersedia untuk berubah .


Mungkin betul cakap ustaz .

Aku terlalu menyukai kehidupan ni . Bebas~ tapi masih dalam lingkungan agama . Cuma aku terlalu menyukai kebebasan ni~

Kadang2 cemburu tengok orang yang bertudung labuh . .. . berpurdah . . . mengaji lancar . Tapi zuhud je .

Aku ni ?
Dah la pakai tudung bawal jarang . Mengaji pun main langgar je idgham sumer . Belajar Syariah pun bukannya top student . Paling penting , x paham satu ape pun !

. . .. . . . . -sighs-

Hidup ni bukannya lama pun .
Aku tau .

Mati tu pasti . Hidup InsyaAllah .
Aku tau .

Tapi , seronok sangat dapat gi karaoke~ shopping ngan kawan2~ beli wishlist items~ Facebook-ing~ bercinta~
Aku tau sumer tu lagha tapi aku teringin sangat !
Budak-budak lain pun pakai tudung , tutup aurat , tapi dorang dapat enjoy sakan ! Kenapa aku tak boleh ?!

Dan sekarang , sungguh sukar untuk aku menjadi hebat cam dulu .

Banyak kejadian yang dah mengingatkan aku bahawa aku dah tersimpang jauh daripada ajaran mama abah .

Dulu aku boleh pertahankan seluruh kelas dengan ilmu2 yang aku ada . Tapi sekarang ?? Macam susah sangat nak ingat balik semua hafazan !
Ya Allah . .. sesungguhnya dunia ni penuh dengan pancaroba . . .

Sekali lagi , aku merindui kehidupan lampauku . ..  . . dan terlalu mengasihi nikmat dunia . . . .


No comments:

Post a Comment