Sunday, June 10, 2012

Cosplay Plans . . . .again????

Haha~ sangat kelakar bila hati saya mula tergerak untuk cosplay ~

Saya masih lagi nak ikut plan cosplay yang pertama ----- Madame Red


Sebab ?
 # Kalo cosplay pakai tudung pun , da kompem2 hampir serupa sebab rambut Madame Red pun pendek~
# Cover my whole unglorious body~
# Can use this costume for any event such as dinner etc etc etc
# Miss Angelique almost assemble me much~

Lagipun , da ramai kawan-kawan saya yang cosplay pakai tudung.
The first cosplayer who gradually open my mind to be extremely creative is Kak Azi .
She cosplayed as Unohana Retsu and she wear hijab.
Still assemble Uno-chan that much !

And the latest AFA , they got 2 cosplayers :Hatsune Miku & ANBU Ninja: wearing hijab.
Still look like Hatsune-chan and Miss Ninja.

So ? Why must I spend so much money for wig , costume and make up??
I can make my own~ can renovate anytime lerr.

So okay~ my plan has changed because if I continue my decision to be Madame Red , I would be extremely sad.
(Being Miss Angelique hold too much bittersweet memories for me. . . .)

Idea Pertama : Onmyouji



Hihi! Smart kann???
Lawa sangat~~~ oh ya , memang nak jadi Onmyouji yang sebijik macam ni !
Tapi pakai tudunggg =P

However , it's kinda risky to do this sebab takot orang kata----------- haduih . . . . >""<;

Idea Kedua : Fatal Frame Ghost

ONIBABAAAAA!!!!! BAHAHAHA!!!!

Hahahaha!!! Costume hampir sama dengan costume Onmyouji so takde la waste sangat.
Yang ni pun pakai topeng~ cuma nak buat rambut mengerbang tu . . . . .hmmm. . . . takpe takpe , tolak tepi jap.

Idea Ketiga : BLOODY LOLITA

. . . . .errr . . . . banyak cost kat baju. REJECT!

Idea Keempat : Mimi Tachikawa

Hoho chara Digimon yang menjadi kesukaan saya sampai sekarang~!!
Minah gedik tak bertempat ni kadang-kadang mengingatkan saya pada diri sendiri.

Sketch Sketch~~



Hmmm. . . .Digimon . . .  rindu betul dengan anime ni.

Dulu balik dari sekolah je terus siapkan kerja sekolah sebab nak tengok Digimon.
Lepastu keluar main dengan kawan-kawan , kitorang mesti berlakon balik~~~ hahaha!!



Haish~ zaman Digimon dengan Pokemon~ rindu sungguh laa =)

Okay la , ni je kot , hidung dah berair ni ~ mate da pedih~ esok nak bangun awal untuk solat Subuh then pegi bank then gi meeting ~ what a life !

Nite friends

No comments:

Post a Comment